Zľavy pre podnikateľov! Zaregistrujte sa a získajte v košíku Zľavu 5%!

BLOG

AKO SI V SÚČASNOSTI ZALOŽIŤ SALÓN?

Ako si založiť vlastný salón?

 

V dnešnej dobe to nie je jednoduché, ale prečo si nesplniť sen?

Tu je niekoľko rád, na čo treba myslieť a ako ho dosiahnuť:

1. Vízia a plánovanie: začnite tým, že popíšete dôležitosť vytvorenia vízie a plánovania pre váš salón. Prediskutujte, aké služby chcete poskytovať, akú cieľovú skupinu chcete osloviť a akú atmosféru chcete vo svojom salóne vytvoriť. Je veľmi dôležité utriediť si myšlienky.

2. Finančné plánovanie: Popíšte dôležitosť správneho finančného plánovania pred založením vášho salónu. Nemôžete byť prekvapení. Zahrňte náklady na prenájom alebo kúpu priestorov, nákup vybavenia, marketingové náklady a ďalšie prevádzkové výdavky.

3. Výber vhodného miesta. Zvážte faktory, ako je viditeľnosť, dostupnosť pre zákazníkov, dostatočný priestor pre vybavenie salónu a možnosti parkovania.

4. Nákup vybavenia: zvážte rôzne možnosti vybavenia salónu a spôsob výberu toho správneho pre váš salón. Nebojte sa požiadať o pomoc a diskutovať o výbere zariadenia, ktoré zodpovedá vašim potrebám a rozpočtu. V prípade potreby uveďte aj možnosť financovania nákupu vybavenia.

5. Marketingová stratégia. Kde všade môžete salón zviditeľniť a akým spôsobom ( Google Ads, zoznam, FB, IG...) Napíšte si na papier rôzne typy kanálov na propagáciu, ktoré vám vyhovujú.

Majte silnú online prezentáciu: vytvorte si webovú stránku svojho salónu, kde zákazníci nájdu informácie o službách, cenách, fotografie alebo si môžu rezervovať termín. Majte tiež aktívnu prítomnosť na sociálnych sieťach, napríklad na Facebooku alebo Instagrame, kde budete zdieľať fotografie, tipy a rady týkajúce sa starostlivosti o vlasy alebo pleť.

6. Identifikujte a zdôraznite výhody vášho salónu oproti konkurencii. Môže to byť napríklad profesionálny personál, skúsenosti v odbore, jedinečné služby alebo používanie kvalitných produktov.

7. Oslovte miestnu komunitu. Zapojte sa aj do miestnych podujatí alebo charitatívnych akcií.

8. Ponúknite zákazníkom akcie a zľavy: Vytvorte si lojalitu zákazníkov tým, že ponúknete špeciálne akcie alebo zľavy na svoje služby. Môžete tiež zvážiť program vernostných bodov alebo darčekových poukážok.

9. Kvalita služieb: Nezabudnite, že kvalita služieb je kľúčom k úspechu salónu.

 

Dúfam, že vám týchto niekoľko tipov pomôže :)

Vaša Silvie

 

AKO VYBRAŤ SPRÁVNE KOZMETICKÉ LEHÁTKO PRE VÁŠ SALÓN.

AKO VYBRAŤ SPRÁVNE KOZMETICKÉ LEHÁTKO PRE VÁŠ SALÓN.

 

Výber správneho kozmetického lehátka do salónu zahŕňa niekoľko dôležitých faktorov. Tu je niekoľko krokov, ktoré vám môžu pomôcť pri tomto rozhodovaní:

Typ kozmetického lehátka: Existuje niekoľko typov kozmetických lehátok vrátane pevných, elektricky nastaviteľných a multifunkčných. Zvážte, aký typ služieb ponúkate vo svojom salóne a aký typ ležadla by najlepšie vyhovoval vašim potrebám.

Pohodlie a polohovanie: Keďže vaši klienti budú tráviť čas na lehátku, je dôležité vybrať si model s pohodlným polstrovaním a možnosťami polohovania. To umožní vašim klientom relaxovať a zároveň vám uľahčí prácu.

Materiály a kvalita. Kvalitná konštrukcia a materiály znamenajú, že lehátko vydrží dlhšie a vydrží časté používanie.

Dizajn a estetika: Lehátko by malo zapadnúť do celkového dizajnu vášho salónu a vytvoriť príjemnú atmosféru. Zvážte štýl a farbu, ktoré budú ladiť s ostatným nábytkom a interiérom.

Veľkosť a priestor: venujte pozornosť veľkosti ležadla a tomu, ako zapadá do vášho pracovného priestoru. Myslite aj na to, že budete potrebovať dostatok priestoru na pohyb okolo ležadla.

Cena a rozpočet: stanovte si rozpočet na kúpu kozmetického lehátka a hľadajte modely, ktoré sa do tohto rozpočtu zmestia. Nezabudnite však, že kvalita a pohodlie sú dôležitejšie ako len nízka cena.

Prečítajte si recenzie od iných profesionálov

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.